Forbundslag kunstløp, 2019-2020

Lise Røsto Jensen
15.05.2019
Toppidrettsutvalget kunstløp har gjort følgende uttak av lag for sesongen 2019/ 2020:

ELITELAG

Sondre Oddvoll Bøe, Asker kunstløpklubb

SENIORLAG

Marianne Stålen, Asker kunstløpklubb

Kari Sofie Slørdahl Tellefsen, Jar Idrettslag

Silja Anna Skulstad Urang, Bergen kunstløpklubb

JUNIORLAG

Frida Turiddottir Berge, Asker kunstløpklubb

Mia Risa Gomez, Stavanger kunstløpklubb

Oda Tønnesen Havgar, Oslo Idrettslag

Linnea Kolstad Kilsand, Asker kunstløpklubb

REKRUTT 2026

Emma Linnea Eriksen, Sarpsborg Skøyteklubb

Christina Jensen, Stavanger kunstløpklubb

Ine Olstad, Asker kunstløpklubb

Maja Sørensen Qvortrup, Ishavsbyen kunstløpklubb

Milla Ruud Reitan, Oslo Skøiteklubb

Ida Vamnes, Asker kunstløpklubb

Å være på elitelaget innebærer

• Fast kontaktperson i Toppidrettsutvalget for oppfølgingssamtaler og veiledning
  • Meldeplikt til Toppidrettsutvalget om skader eller andre hendelser som måtte oppstå.
  • Ikke egenandel på samlinger
  • 4 internasjonale stevner per sesong dekket av NSF
  • Eventuelle mesterskap dekket av NSF
  • Tilgang til Olympiatoppens treningssenter
  • Stipend til sommertrening

Å være på seniorlag
  • Deltakelse på forbundets samlinger, men dekker kostnader selv.
  • Tas ut til internasjonale stevner som bekostes selv.

Å være på juniorlaget innebærer
  • Å betale egenandel på samlinger

Å være på Rekrutt 2026 innebærer
  • Å betale egenandel på samlinger
  • Tas ut til internasjonale stevner, bekostes delvis av forbund, og delvis av løper/ foresatte (info om økonomi kommer ved sesongstart).

Linnea, Mia og Oda får i tillegg delta på Sammen mot toppen-samlingene neste sesong da alle som tas ut på Rekrutt 2026-laget får minimum 2 sesonger med det samme tilbudet.

HVA ER REKRUTT 2026?

Norges Skøyteforbund startet sesongen 2018/ 2019 et nytt satsingsprosjekt for norske kunstløptalenter. Med prosjektet ønsker vi å tilby økt kompetanse både for løpere og deres trenere. Vi ønsker å videreutvikle treningskulturen i Norge for å oppnå OL-deltagelse i 2026. Bredde skaper topp, og det er derfor viktig for oss å legge til rette for at løperne i gruppa kan påvirke hverandre i en sunn og målbevisst retning.

Laget vil være en del av Sammen Mot Toppen-samlingene, men vil også få tilbud om tettere oppfølging av Toppidrettsutvalget i NSF, og prosjektleder/ sportslig ansvarlig for prosjektet, Anna Pushkova.

Gruppen vil fylles på av nye aktuelle løpere hvert år i mai, og uttaket gjøres av Toppidrettsutvalget kunstløp. Løpere som tas ut til prosjektgruppa mottar det samme tilbudet i to sesonger før det vurderes om løperen fortsetter i gruppa, tas ut til andre lag eller ikke.

Gratulerer med uttaket!

Toppidrettsutvalget kunstløp består av:

Hege Røsto Jensen

Kari-Anne Olsen