Forsvarer VM-gull i løvens hule

Foto: Douwe Bijlsma

Lasse Sætre
20.02.2019
Håvard Lorentzen er regjerende verdensmester i sprint. Til helgen skal han forsvare tittelen i Thialf ishall i Heerenveen, nederlendernes storstue.

Etter oppløftende løp i VM enkeltdistanser i Inzell, Tyskland, med sølv på 500-meter og 4. plass på 1000-meter ser han lyst på formtoppen inn mot helgens mesterskap.

Kampen er tøff og tett og det stiller deltagere fra mange nasjoner. Tøffest blir nok konkurransen fra russere og nederlendere, men også Japan har flere sterke løpere. Med en stigende formkurve og sølv på 500-meter i Inzell, ser likevel sportssjef Lasse Sætre optimistisk på mulighetene for at Lorentzen kan forsvare tittelen.

- Det er små marginer og sterke konkurrenter, men jeg mener Håvard har kapasiteten inne til å ta gull også i år. Han har vist enorm styrke de siste ukene. I tillegg så vet vi han er mentalt sterk og evner å trekke frem det beste når det gjelder som mest, sier Sætre.

Norges Skøyteforbund stiller med dette laget til VM sprint 2019 i Heerenveen, Nederland denne helgen, 23-24 februar 2019

KVINNER:

Hege Bøkko, Hol IL

Anne Gulbrandsen, Eidsvold TF

MENN:

Håvard Holmefjord Lorentzen, Fana IL

Henrik Fagerli Rukke, Hol IL

Laget inviterer til pressetreff i lobbyen på hotell Van der Valk fredag 22.2 kl 17:30-18:30

Adresse hotell:

Hotel Wolvega - Heerenveen

Atalanta 10

Postcode en plaats