Julehilsen fra presidenten

24.12.2018
Mona Adolfsen, president i Norges Skøyteforbund har kommet med en julehilsen til Skøyte Norge.

Kjære skøytevenner

For et år vi har lagt bak oss! Det har vært en sann glede og ære å lede Norges Skøyteforbund gjennom 2018. Vi har fått levert fantastiske sportslige resultater som ble toppet med både OL- og VM-gull. Vi har utøvere som har vist seg som svært gode forbilder og har vist verden at Norge igjen er en ledende skøytenasjon.
Jeg vil rette en stor takk til løpere, trenere og støtteapparat som bidro til en stor sportslig suksess i forrige sesong, og som også har bidratt til en solid start på denne sesongen.
I tillegg til store sportslige prestasjoner har flere gitt oss spennende og nervepirrende opplevelser gjennom vinteren. Det hele toppet seg som kjent i Amsterdam, en dramatikk som ikke endte i norsk gull, men som viste frem en stor idrettsmann fra Bergen.
Som president er jeg utrolig stolt av troppen vår og hva de har levert. For ikke bare har de levert gode resultater, de har også fremstått som solide forbilder, vist stor idrettsglede og lagånd. De gir ikke opp og viser at de vil kjempe videre.
Innen hurtigløp ser vi at det også at det gror godt både innen sprint og distanse. Det ser lovende ut med tanke på muligheter til å å sportslige høydepunkter også i fremtiden. Enda viktigere er det likevel at vi ser at det gror godt ute i klubbene. Det er betydelig økt interesse for skøytesporten i det ganske land. Det er både takket være våre forbilder, men ikke minst takket være alle dere ute i skøytenorge som legger ned mye tid og energi i å drive klubbene som legger til rette for skøyteaktivitet for barn og unge. Uten dere hadde vi ikke hatt bredden og da heller ikke hatt toppene. Takk for all innsats dere legger ned.

Anleggsbehov
For å kunne drive aktiviteten videre er det avgjørende at vi har anlegg og is tilgjengelig. Jeg vet at dette er utfordrende å få til mange steder, og jeg kan forsikre at vi i NSFs ledelse jobber for å kunne få lagt til rette best mulig for å forbedre situasjonen. Noen synes kanskje vi er lite synlige i debatter og diskusjoner, men også der kan jeg forsikre om at det gjøres mye som vi ikke nødvendigvis til en hver tid kommuniserer ut.
Det er en glede at ishallen på Frogner nå er påbegynt etter mange års forberedelser. En stor glede er det også at byrådet i Oslo nå vil kalle ishallen Sonja Henie ishall. I Oslo står en realisering av ny isflate eller aller helst en ishall på Valle Hovin i fokus. Dette har prioritet og vil ha det fremover også.
I Kristiansund ser vi at den nye ishallen allerede har skapt god aktivitet. Det bør politikere rundt om i landet se nærmere på. Ikke minst er dette en påminnelse til politikere i Tromsø, der dessverre isforholdene for hurtigløperne er under en hver kritikk.

God rekruttering
Men tilbake til noe langt hyggeligere. Gode resultater har gitt god rekruttering. Det gjelder også innen kunstløp der vi ser en stadig vekst i antall utøvere. Der har vi ikke det store landslaget, men fortsatt utøvere som kvalifiserer seg til de internasjonale mesterskapene. I tillegg har jeg stor tro på prosjekt 2026, der flere utøvere viser at de har intensjoner om å nå langt.

Forventninger til 2019
Vi skriver straks 2019 og har store forventninger til våre lag i det nye året. Det skjer mye allerede før vi klarer å runde nyttår. Allerede neste helg arrangeres NM Allround i Arendal og NM Sprint på Gol. Jeg gleder meg til å få med meg konkurransene i Arendal, før jeg helgen deretter får med meg NM i kunstløp på Hamar. Og om kun få uker er det duket for en ny World Cup på Hamar. Jeg håper dere alle har satt av den første helgen i februar til å hele frem våre utøvere og være med å skape den ultimate stemningen.
Det er mye spennende å se frem mot i 2019. I tillegg til det rent sportslige skal vi også tidlig på det nye året presentere ny generalsekretær i Norges Skøyteforbund, og vi skal også få presentere en ny sponsor. For det jobbes iherdig både i den administrative og politiske ledelse i NSF, og det vil hele skøytenorge få glede av fremover.

Stor takk
Jeg vil igjen takke alle løpere, ledere og trenere for et flott år. I tillegg vil jeg rette en stor takk til administrasjonen i Norges Skøyteforbund. Det er en liten administrasjon, som jobber iherdig og med stort engasjement for å få hjulene til å gå rundt.
Til slutt vil jeg sende en stor takk til alle dere ute i klubber og kretser som bidrar til å legge til rette for skøytesporten i hele Norge. Vi er helt avhengige av den jobben dere gjør.

Til dere alle; En riktig god jul og alle de beste ønsker for det nye året.

Mona Adolfsen,
President Norges Skøyteforbund