Tre mindre brudd i ryggen for Simen

26.09.2019
Simen Spieler Nilsen har fått påvist tre mindre brudd i ryggen etter sykkelvelten i Tyskland.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pederesen gikk som tidligere omtalt i asfalten på en treningstur i Inzell, og begge ble sendt til sykehus for behandling og undersøkelser. Spieler Nilsen ble hardest rammet, og har fått påvist tre mindre brudd i ryggen.

- Han har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg.

Simen blir utskrevet fra sykehuset torsdag, og flyr hjem til Norge for videre oppfølging der.

-Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportsjef Lasse Sætre.

Sverre Lunde Pedersen er utskrevet fra sykehuset og allerede tilbake i Norge. Han ble undersøkt for et mulig brudd i hånda, men det var heldigvis kun forslått, melder landslagslegen. Sverre vil ha noen rolige dager hjemme før han tar sikte på å bli med på neste samling i Inzell fra 6. oktober.

For videre oppfølging av dette henvises til sportsjef, Lasse Sætre, tlf +47 90537725