Nytt sprintlag

​Trener Arne Skuterud sammen med løperne som utgjør laget "Team Sprint Øst". Sander Mikkelsen og Sondre Glesne var ikke med da bildet ble tatt.

Erik Dahle
21.10.2018
Arne Skuterud har samlet flere løpere i et rent sprintlag. Skuterud skal sammen med laget legge forholdene til rette for at løperne skal lykkes på skøytebanen. Laget samarbeider tett med Team Buskerud skøyter v/Kent Kolnes og Team Sprint Oslo v/Ivar Njøs.

Norges Skøyteforbund (NSF) ved Sport- og utviklingssjef Lasse Sætre er positiv til at trener Arne Skuterud har etablert Team Sprint Øst. Som et resultat av OL 2018 og den suksessen Norge oppnådde i sprint klassen, så vil Team sprint Øst satse på flere talentfulle løpere i en egen sprintgruppe

-Det er viktig at vi bygger videre på den suksessen som Norge har hatt de siste årene med Jeremy Wotherspoon som trener for sprintlandslaget, sier Sætre.

- Ved å videreføre denne kompetansene til nivået under landslaget, så vil dette kunne bidra til flere nye sprinter.

Arne Skuterud er som nevnt trener for Team Sprint Øst og benytter Jeremy Wotherspoon sitt treningsprogram. Videre så deltar Einar Agdestein som trener for både sprint landslaget og Team Sprint Øst. Med dette sikres også en kompetanseoverføring.