Resolusjon fra Forbundstinget

Lasse Sætre
15.06.2019
Forbundstinget har i dag vedtatt følgende resolusjon:

 

Kristiansund, 15.juni 2019

Forbundstinget har i dag vedtatt følgende resolusjon:

Resolusjon

Norge fikk sin første kunstisbane for hurtigløp på Valle Hovin i Oslo i 1966. Denne banen, som årlig har gjort det mulig for titusenvis av mennesker å gå på skøyter, er nå totalt nedslitt, og måtte stenge siste vinter.

Oslo bystyre skal kommende uke avgjøre Valle Hovins videre skjebne. Skøyteklubbene i Oslo og Skøytekretsen har i snart 30 år arbeidet for å få bygget tak over Valle Hovin, og anleggsutvalget i Norges Skøyteforbund har støttet dette aktivt i hele perioden.

Det er reist forslag til Oslo bystyre om å bygge en ny isflate på Valle Hovin, og at det legges til rette for at det kan bygges tak over banen i et senere byggetrinn. Saken har også 1. prioritet i Oslo Idrettskrets.

Norges Skøyteforbunds ting ber alle partier i Oslo Bystyre om å støtte et vedtak som sikrer at kunstisbanen på Valle Hovin kan leve videre til glede for nye generasjoner. Det er av vital betydning for skøytesporten i hele Norge at det bygges en skøytehall i hovedstaden, og anlegget vil være et fantastisk aktivum for hele Oslos befolkning, både for bredde og topp.


Mona Adolfsen

President