Ny klessponsor til skøytelandslaget

03.10.2019
Skøytelandslaget skapte stor forundring foran OL-sesongen i 2018 med sine nye blå drakter. Foran denne sesongen, hvor VM på Hamar er det store høydepunktet, er det igjen nye drakter på våre skøyteløpere.

​Norges skøyteforbund har inngått en ny sponsoravtale med den italienske klesleverandøren Fila og den nederlandske produsenten Sportconfex. Avtalen strekkes seg over 7 år, til og med OL i 2026, og har en verdi på minst 3,5 millioner.

- Norge har hatt stor suksess med å utvikle egne drakter, med en mer vitenskapelig tilnærming. «Prosjekt toppfart» har gitt gode resultater i form av marginale forskjeller i en marginal idrett. Nå vil draktene bli utviklet i Nederland fra samme produsent som det Nederlandske landslaget, men vi vil fortsatt satse på egen forsking og utvikling i Norge. Blant annet vil den blå fargen som har skapt internasjonal forundring bli videreført. Forskingsresultatene og egen utvikling vil vi fortsatt ha eksklusivitet på, frem til og med det påfølgende OL, forteller generalsekretær i Skøyteforbundet Håkon Dahl.

- Sportconfex er de største i bransjen, og har de største ressursene til videre utvikling. Dette kombinert med vår egen forsking, tror vi at vil gi oss de største mulighetene fremover, sier Dahl.

- Vi er ekstremt stolt over å kunne produsere klær, under Fila-merket, for Norges Skøyteforbund. Norge er kjent som et av de beste skøytelandene i verden. Gjennom godt samarbeid streber vi etter å oppnå det maksimale resultatet i produksjonen av våre høykvalitets sportsklær. Vi håper at kjemien, lidenskapen og kvaliteten i dette samarbeidet vil bringe de norske skøyteløperne til topp resultater på høyeste nivå, inkludert de olympiske leker, sier Berthold van Sleen i Sportconfex.

-Det er veldig positivt at to store internasjonale aktører ønsker å satse langsiktig på Norsk skøytesport. Med Fila som klesleverandør får vi i mye større grad en tidligere spesialdesignede klær tilpasset skøytesporten og våre farger. Det norske landslaget vil synes godt fremover, og vi kommer til å se bra ut, avslutter Dahl.

For videre oppfølging henvises til generalsekretær Håkon Dahl.