Sparebanken Øst skal utvikle norske skøytetalenter!

27.04.2018
Norges Skøyteforbund har nettopp inngått et fireårig samarbeid med Sparebanken Øst!

Sparebanken Øst har inngått et samarbeid med Norges Skøyteforbund der formålet er å utvikle norske hurtigløpstalenter fram mot 2022! Norges Skøyteforbund har etablere et talentutviklingsprogram der det er tett link mellom forbundstrenere, klubbtrenere og talentfulle utøver. Her vil Sparebanken Øst bidra med betydelige midler og andre ressurser de neste fire årene.

«Målet er å utvikle både trenere og utøvere slik at prosjektet gir ringvirkninger og kompetanseheving lokalt inn i etablerte klubbmiljøer. Vi ønsker å bidra med midler i en idrett der våre midler kan utgjøre en forskjell og gi muligheter for talentfulle utøvere og trenere i en idrett sterke norske tradisjoner med høyt internasjonalt nivå », sier Per Øyvind Mørk, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Øst. Per Øyvind Mørk har tidligere vært sportssjef i friidrettsforbundet og har lang erfaring med toppidrett og talentutvikling.

President i Norges Skøyteforbund, Mona Adolfsen, er svært fornøyd med avtalen Trenings- og utviklingskulturen skal være basert på det beste fra forskning og beste praksis på trening i hurtigløp på skøyter. Utviklingen av utøverne og trenerne skal skje ved at det utarbeides individuelle langsiktige og kortsiktige treningsplaner for utøverne, og med tydelige utviklingsfokus frem mot 2022. Treningsplanene skal utarbeides i samarbeid mellom landslagstrener, klubbtrener og utøver.

For å skape kontinuerlig refleksjon og utvikling skal alle utøverne registrere sin trening i Olympiatoppens treningsdagbok, og alle utøverne skal gjennomføre det planlagte testbatteriet på planlagte datoer/treningsuker. En viktig del av utviklingsstrategien er at disse unge lovende skøyteløperne skal få trene jevnlig med landslaget. Dette for at utøverne skal få referanser til beste praksis, og se hva som kreves for å utvikle seg mot internasjonalt toppnivå. Klubbtrenerne skal også få jobbe med sine og andre utøvere sammen med landslagstrenerne for seniorlandslaget.